Blog

Izrada dobrog webshopa uz pomoć EU – iskoristi priliku

strukturni-i-investicijski-fondovi-EUIzrada svog digitalnog prodajnog kanala možda ne može pokriti sve prodajne potrebe, ali može stabilizirati cash-flow, omogućiti doticaj s krajnjim potrošačima bez posrednika i pružiti sjajnu platformu za promociju proizvoda. Pa zašto to ne napraviti, posebno ako EU plaća 85% posla.

Male i srednje tvrtke su one koje se najviše muče u izgradnji svojih prodajnih kanala. Oslanjanje na tuđe kanale je obično povezano s teško prihvatljivim uvjetima, nizom naknada za listanje proizvoda i njihovo izlaganje, kompliciranim uvjetima distribucije, kao i (u našim prilikama) predugačkim rokovima naplate.

U okviru strukturnih i investicijskih fondova EU u tijeku je natječaj “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa” u sklopu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (link). Na prošlotjednoj su radionici zaposlenici Ministarstva detaljno objašnjavali zahtjeve i zamke procedure.

Najvažnije je da se iz fonda može sufinancirati čak 75-85% troškova projekta, uključujući i pripremu, projektiranje, dizajn, izvedbu i nadzor. Ako ste se prepoznali – šteta je ovu priliku propustiti.

Dobar webshop nije jeftin, zaboravite WordPress blog s besplatnim e-commerce plug-inom. Onaj koji od webshopa očekuje nešto, mora nešto i uložiti. Ipak, postoji način da se skoro ništa ne uloži osim vremena i truda u raspis dokumentacije.

Mi možemo osigurati da se rezultat aktivnosti osjeti na prodajnim rezultatima tvrtke, to je ipak najvažnije. javite se za ponudu.

Požurite, iako je nominalno natječaj otvoren do 30. lipnja 2015, kao i kod drugih natječaja princip je isti – tko prvi, njegova djevojka. S tim da ova dolazi s dobrim mirazom :)

Komentari

  • Iskreno, ne znam Svetlana :)
   Ima toliko programa, poticaja i fondova da je dobro angažirati specijalizante. Neki čak rade na revenue share principu. Nema poticaja – ne košta ništa. Osim vremena naravno.

 1. Pozdrav
  malo mi je nejasna tvrdnja da zaboravimo WP i recimo Woocommerce. Najćešće se radi o nekoliko do par stotina artikala pa nije potrebno raditi neke space shuttle shopove. Ovdje se ipak većinom radi o malim poduzetnicima koji će naići na probleme prilikom održavanja tog custom web shopa nakon nekog vremena. Smatram da se kvalitetnim WP shopom može jako puno toga odhendlati bez grča na licu. Bez obzira što EU sufinancira takve projekte, bojim se da to ide u prilog samo velikim igračima u web biznisu. Dakle, treba biti oprezan.

  • Ne govorim u korist neke konkretne platforme, niti protiv neke druge. Ali govorim iz iskustva rada s mnogim shopovima na različitim open source platformama koje se oslanjaju na niz plug-inova. Jedan dio njih je besplatan, često nije napisan po pravilima te platforme, ne prati nove verzije, utječe na neke druge dijelove stranica i kvari performance stranica.

   To opet ne znači da se na open source-u ne može zasnivati uspješan e-commerce, samo zahtjeva puno pažnje i selekciju dodataka te dobar team da sve to prati. A to opet košta.

Odgovori

 


© 2016. Respons je brand tvrtke Kaizen d.o.o.
Kaizen d.o.o. za usluge upisan u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 080945277 | OIB: 47073494311 | IBAN HR0624020061100723231 otvoren kod Erste&Steiermärkiche banke d.d., Jadranski trg 3a, Rijeka. | Temeljni kapital 20.000,00 kuna uplaćen u cijelosti | Član uprave: Damir Plejić | Sjedište: Bijenik 40b, Zagreb 10000